Vad kostar det att låna?

kr
mån
-  kr
Prisjämförelse
Kostnad

Pantbanken Sverige
kr

Effektiv ränta hos Pantbanken Sverige %

Värdepåse bild_1080x1080.jpg

Låna hemifrån.
Smidigt och enkelt!

Försäkrad upp till 100 000 kr

Fraktfritt

Fri värdering

Kostnadsfri retur

Beställ värdepåse
Väljer du att låna betalar vi ut pengarna direkt.
house-sharp-light_1.svg

1. Kom till oss.

När du kommer till oss med ett föremål gör vi alltid en gratis värdering. Då berättar vi också hur mycket du kan få låna.

scale-balanced-light-fa.svg

2. Fri värdering.

Ditt föremål är vår säkerhet. Vi gör inga kreditprövningar och har inga inkomstkrav.

sack-dollar-light-moneybag.svg

3. Vad kan vi erbjuda.

Om du inte kan eller vill betala tillbaka lånet så säljer vi ditt föremål på auktion.

hand-holding-circle-dollar-light-fa.svg

4. Du får pengarna direkt.

Om ditt föremål säljs på auktion för mer pengar än din låneskuld så går överskottet till dig.

Välkommen in.

new_1000x863.jpg

Fråga någon som vet.

Våra experter hjälper dig att värdera och belåna i princip allt med ett andrahandsvärde! Till exempel smycken, klockor, instrument, antikviteter och mode.

Vi vill tro att allt är möjligt! Vill du låna pengar hos oss är inget belopp för högt eller för lågt. De vanligaste föremålen kunder belånar är guld- och silverföremål, klockor, musikinstrument, designervaror, konst, antikviteter och fordon. Det kan röra sig om alltifrån en pansarkedja i 18 karats guld, en Gibsongitarr eller en BMW – till en äkta matta eller en oljemålning av Bruno Liljefors. Vi har experter på samtliga områden.


För vissa varor krävs att kvitto och intyg uppvisas. Välkommen för en fri värdering. För mer information om en specifik vara ring ditt närmaste lånekontor.

Att omsätta ditt lån är att förnya låneperioden, och det gör du genom att betala ränta och avgifter för låneperioden (tiden du lånat pengarna). Omsättning måste inte göras varje månad även om räntan löper på månadsvis. Sista omsättningsdag är 2 månader efter förfallodagen, i enlighet med Pantbankslagen. Viktiga datum för lånet är förfallodatum och sista omsättningsdag. Det går att omsätta lån på kontoret eller under Mina Lån på vår hemsida.

Här kan du läsa om våra låneräntor.

Standardlånet förfaller 4 månader efter att lånet är taget. (Det finns några kontor som erbjuder kortlån som då förfaller efter 1 månad). Enligt pantbankslagen tillkommer alltid 2 månaders respit efter lånets förfallodatum. Sista omsättningsdag är därför 2 månader efter förfallodatumet. Du som lånekund har på standardlånet 4+2 månader på dig att omsätta eller lösa ditt lån. Notera att räntan på några kontor kan skilja sig under respitmånaderna. För mer information kontakta ditt lånekontor, eller läs mer under Låna

Önskar du att höja ditt lån? Det går nu att göra direkt via Mina Lån, här på hemsidan. För att höjningsknappen ska aktiveras måste du ange mobilnummer och/eller e-mailadress samt bankkontonummer under dina uppgifter.

När du fyllt i dina uppgifter tänds höjnings-knappen när du klickar in på lånet. Då kan du enkelt ansöka om höjning på valfritt belopp.

Det går självfallet att höja ditt lån direkt på lånekontoret. Medtag pantsedel och legitimation.

Ett standardlån läggs upp på 4 månader och man kan när som helst under den tiden lösa sitt lån. När 4 månader har gått kan man även välja att omsätta lånet genom att betala räntan och expeditionsavgiften, en ny låneperiod påbörjas då fr.o.m. den dagen. Enligt pantbankslagen tillkommer även 2 månaders respit efter förfallodatumet, notera att kostnaden för respittiden skiljer sig på våra kontor.

Några få kontor erbjuder kortlån som förfaller efter 1 månad. Kortlån används främst då du som kund uppgett att du ej önskar att hämta tillbaka din vara.

Vid fordonsbelåning erbjuder vi korttidslån som läggs upp på 2 månader.

Att belåna en vara hos oss går snabbt, och det tar sällan mer än fem minuter innan du har pengarna i handen eller på kontot. När värderingen är gjord skrivs en pantsedel ut och du får pengarna direkt. Vi paketerar och förvarar dina föremål tryggt och försäkrat i enlighet med pantlånelagen. Uppgifter om lån och kunder är givetvis skyddade av sekretess.