Pantbanken_lana_orhangen.jpg

Din ägodel är vår säkerhet.

I över 150 år har Pantbanken erbjudit trygga och säkra lån till den som har behov av ett extra tillskott i kassan. Vi belånar det mesta man kan tänka sig och betalar alltid ut pengarna direkt. Eftersom din ägodel är vår säkerhet kan du aldrig bli återbetalningsskyldig. Om du inte löser ut eller förlänger ditt lån efter låneperiodens slut säljer vi din vara på auktion. Skulle ditt föremål säljas för mer pengar än din låneskuld så går överskottet till dig. Välkommen till oss för en fri värdering!

Fördelar att låna från oss

Alla är välkomna att låna
Du får pengarna direkt
Ingen skuldfälla
Överskottet går tillbaka till dig

Vad kostar det att låna?

kr
mån
-  kr
Prisjämförelse
Kostnad

Pantbanken Sverige
kr

Effektiv ränta hos Pantbanken Sverige %

Så här lånar du:

K0m till våra kontor

1. Kom till oss.

Du tar med dig det du vill värdera till ett av våra kontor.

Fri värdering

2. Fri värdering.

En värderare undersöker och värderar ditt föremål.

Det här erbjuder vi

3. Vad kan vi erbjuda? 

Du får ett låneerbjudande på upp till 80% av andrahandsvärdet.

Pengar direkt

4. Du får pengarna direkt.

Väljer du att låna så får du pengarna direkt.

Varför låna av Pantbanken?

Alla kan låna!

Alla är välkomna att låna.

På Pantbanken bedömer vi ditt föremål men inte dig. Eftersom din ägodel är vår säkerhet så gör vi inte några kreditprövningar.

Låna på allt från klockor till traktorer

Allt från klockor till traktorer.

Du kan låna på i princip allt med ett andrahandsvärde! Smycken, klockor, instrument, antikviteter, båtar, keramik och det mesta man kan tänka sig.

Betala tillbaka när du vill. Om du vill.

Betala tillbaka om du vill.

Hos oss lånar du med ägodelar som säkerhet. Det betyder att du aldrig kan bli återbetalningsskyldig och hamna i skuldfälla.

Vad kan du låna på?

Vad kan du låna på?


Det vanligaste föremålen vi får in är klockor, smycken, konst, instrument, guld, silver och diamanter. Men vi belånar även bilar, båtar och mycket annat. Kanske har du något av värde på vinden eller i byrålådan?

Så här funkar en pantbank.

Är du osäker på hur en Pantbank fungerar? Det kan vår vd Peter Sundström svara på.

Vanliga frågor och svar.

Har du frågor om att låna på Pantbanken? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte just din fråga är du alltid välkommen att ringa till oss eller komma in på något av våra kontor så hjälper vi dig.

Vi vill tro att allt är möjligt! Vill du låna pengar hos oss är inget belopp för högt eller för lågt. De vanligaste föremålen kunder belånar är guld- och silverföremål, klockor, musikinstrument, designervaror, konst, antikviteter och fordon. Det kan röra sig om alltifrån en pansarkedja i 18 karats guld, en Gibsongitarr eller en BMW – till en äkta matta eller en oljemålning av Bruno Liljefors. Vi har experter på samtliga områden.


För vissa varor krävs att kvitto och intyg uppvisas. Välkommen för en fri värdering. För mer information om en specifik vara ring ditt närmaste lånekontor.

Att omsätta ditt lån är att förnya låneperioden, och det gör du genom att betala ränta och avgifter för låneperioden (tiden du lånat pengarna). Omsättning måste inte göras varje månad även om räntan löper på månadsvis. Sista omsättningsdag är 2 månader efter förfallodagen, i enlighet med Pantbankslagen. Viktiga datum för lånet är förfallodatum och sista omsättningsdag. Det går att omsätta lån på kontoret eller under Mina Lån på vår hemsida.

Här kan du läsa om våra låneräntor.

Standardlånet förfaller 4 månader efter att lånet är taget. (Det finns några kontor som erbjuder kortlån som då förfaller efter 1 månad). Enligt pantbankslagen tillkommer alltid 2 månaders respit efter lånets förfallodatum. Sista omsättningsdag är därför 2 månader efter förfallodatumet. Du som lånekund har på standardlånet 4+2 månader på dig att omsätta eller lösa ditt lån. Notera att räntan på några kontor kan skilja sig under respitmånaderna. För mer information kontakta ditt lånekontor, eller läs mer under Låna

Önskar du att höja ditt lån? Det går nu att göra direkt via Mina Lån, här på hemsidan. För att höjningsknappen ska aktiveras måste du ange mobilnummer och/eller e-mailadress samt bankkontonummer under dina uppgifter.

När du fyllt i dina uppgifter tänds höjnings-knappen när du klickar in på lånet. Då kan du enkelt ansöka om höjning på valfritt belopp.

Det går självfallet att höja ditt lån direkt på lånekontoret. Medtag pantsedel och legitimation.

Ett standardlån läggs upp på 4 månader och man kan när som helst under den tiden lösa sitt lån. När 4 månader har gått kan man även välja att omsätta lånet genom att betala räntan och expeditionsavgiften, en ny låneperiod påbörjas då fr.o.m. den dagen. Enligt pantbankslagen tillkommer även 2 månaders respit efter förfallodatumet, notera att kostnaden för respittiden skiljer sig på våra kontor.

Några få kontor erbjuder kortlån som förfaller efter 1 månad. Kortlån används främst då du som kund uppgett att du ej önskar att hämta tillbaka din vara.

Vid fordonsbelåning erbjuder vi korttidslån som läggs upp på 2 månader.

Att belåna en vara hos oss går snabbt, och det tar sällan mer än fem minuter innan du har pengarna i handen eller på kontot. När värderingen är gjord skrivs en pantsedel ut och du får pengarna direkt. Vi paketerar och förvarar dina föremål tryggt och försäkrat i enlighet med pantlånelagen. Uppgifter om lån och kunder är givetvis skyddade av sekretess.