Pantbanken_SecondHand.jpeg

Second hand by Pantbanken Sverige – klimatsmart sedan 1866.

På Pantbanken Sverige har saker och ting fått nytt liv sedan vi slog upp våra första dörrar för 157 år sedan. Då, som nu, var Pantbanken Sverige en smartare bank där vem som helst kunde låna utan att riskera att hamna i skuldfälla. Men annars har det förstås hänt en hel del både på Pantbanken Sverige och i världen utanför. Var sak har sin tid, och var tid har också sina utmaningar. Här och nu är det ingen tvekan om vilken enorm utmaning vi alla står inför. Att hitta en hållbar balans mellan vårt sätt att leva och vad vår planet klarar av.

Ett enkelt sätt att minska sin klimatpåverkan är att köpa bättre begagnat istället för nytt. I Pantbanken Sveriges webbshop och i våra auktioner kan du alltid hitta en salig blandning av unika föremål som du inte hittar någon annanstans. Välkommen du också!

diamant-slipning-tv-thumb2.jpg

Tips när du ska köpa diamanter

Vår gemmolog berättar vad du ska tänka på när du köper diamanter

guldskola-2-tv-thumb2.jpg

Köpa guld


Är du intresserad av att köpa guld? Läs mer här

omega-moonswatch-tv-thumb2.jpg

Handla second hand hos Pantbanken

Diamantsmycken_pantbanken.jpg

Recycling.

Har du något av värde som du inte längre har behov av? Eller behöver du ett tillfälligt tillskott i kassan? I så fall kan det vara en god idé att svänga förbi Pantbanken Sverige. Vi värderar, belånar och säljer det mesta du kan tänka dig.

Eftersom ditt föremål är vår säkerhet kan du aldrig hamna i någon skuldfälla och du behöver inte lösa ut ditt lån om du inte vill. Alla olösta lån säljs efter låneperiodens slut på auktion. Skulle det bli ett överskott på affären så tillfaller pengarna dig!