Låna på vapen och militaria Pantbanken.jpg

Du kan låna på vapen och militaria.

Har du ärvt en gammal slaglåspistol eller en sabel? Vill du veta mer om ditt föremål och få det värderat och kanske även belåna det? Då kan vi på Pantbanken hjälpa dig med det.

Vapen och militaria har länge varit en varugrupp som innehåller många värdefulla antikviteter. Det som är spännande med just vapen och militaria är att vi kommer så nära historien och även de personer som burit dem. Vapen berättar mycket om sin samtid och har i alla tider haft ett starkt symbolvärde.

 

I den här kategori hittar vi allt från manskapsvapen, alltså bruksvapen, till konstföremål som tillverkats för att på sin höjd användas i en duell. Från sablar som använts i krig till ämbetsmanna-värjor som enbart användes till uniformen. Många gamla vapen som tillverkades för strid, är idag vackra föremål och samlarobjekt. Vapnen är många gånger enastående hantverk i fina material med brännförgyllda och snidade detaljer. Och ofta kan du hitta samma dekorornament på en sabel som på en samtida spegel eller annan möbel.

 

Både kvalitets- och prismässigt är spannet stort. Mycket beroende på vilken av dessa kategorier vapnet tillhör.

 

Har du dekorativa vapen som kanske bär på en spännande historia? Du är välkommen till oss med allt från blankvapen till pistoler och gevär. För värdering och belåning på vapen och militaria; kontakta eller besök Pantbanken Östermalm.