Låna på teknika nautika.jpg

Du kan låna på teknika och nautika

Har du äldre teknik som till exempel ett kameraobjektiv från 60-talet? Då kan du belåna det på Pantbanken.

Moderna antikviteter från 1900-talet som idag blivit oväntade samlarobjekt kan inbringa många tusenlappar i lån och på auktion. Och för den oinvigda kan det ibland vara överraskande föremål som går allra bäst. Vad många inte vet är exempelvis att äldre objektiv ofta kan vara värt mer än kamerahuset.

Gamla bruksföremål som inte längre fungerar som de ska, utan istället används som dekorativa antikviteter går också att låna på.

När det gäller slitage så kan faktiskt visst åldersbetingat slitage – med rätt patina – vara en fördel snarare än en nackdel. På den svenska marknaden finns det kameror som säljs för hundratusentals kronor och internationellt kan de gå för mångmiljonbelopp.

Prisspannet är brett, äldre analoga samlarkameror kan kosta allt från från några hundralappar till tiotusentals kronor eller mer. Det som går bäst är de klassiska märkena som Leica, Hasselblad, Contax, men även Nikon och Canon.

När det gäller digitalkameror så räknas de till ny teknik. Och moderna kameror ska helst inte vara äldre än något år för att kunna belånas på Pantbanken.

För värdering och lån på teknika och nautika – kontakta eller besök Pantbanken Östermalm.