Låna på ringar

Låna på diamanter och andra ädelstenar.

Vi lånar på diamanter i alla möjliga slipningar. Vi lånar också på andra ädelstenar och halvädelstenar.

Vi belånar allt från diamanter till safirer, rubiner, smaragder, topaser, opaler och många ädelstenar och halvädelstenar därtill. Den vanligaste ädelstenen vi belånar är diamant. Belåningsnivån på diamanter bestäms utifrån de så kallade 4 c:na; Carat, Cut, Color och Calrity. De fyra c:na kan på svenska översättas till vikt, slipning, färg och renhet. 

Den vanligaste slipningen av en diamant är briljantslipningen, den runda diamanten med femtioåtta fasetter. Den biljantslipade diamanten står för cirka 75% av alla diamanter som säljs idag. För vissa diamanter kräver vi certifikat eller äkthetsinytg. Vi har flertalet utbildade gemmologer runt på våra kontor.

I vår tv-serie Pantbanken så förklarar både gemmologen Isabella och Sophia hur en diamant värderas. Missade du det avsnittet går det att se här

Titta även på vår värderingsfilm för diamanter. Besök något av våra kontor så berättar vi mer. Hos oss får du alltid en kostnadsfri värdering! Välkommen in till något av våra kontor eller beställ en värdepåse!

Vi har värderat, belånat och sålt saker och ting sedan 1866.