Nepal.jpg

Pantbanken Sverige stödjer Föreningen för Gatubarn i Nepal

På Pantbanken tar vi vårt samhällsansvar på allvar och är stolta över att stödja Föreningen för Gatubarn i Nepal. Sedan 2014 har vi varit engagerade i föreningens arbete med att driva två barnhem som fokuserar på att hjälpa flickor som är eller riskerar att bli gatubarn.

 

Föreningen för Gatubarn i Nepal

Den ideella föreningen för Gatubarn i Nepal arbetar för att ge gatubarn och barn i riskzonen för att hamna på gatan i Nepal en trygg tillvaro, med särskilt fokus på flickor som riskerar att utsättas för trafficking. Föreningen finansierar boende, utbildning och mat för barnen då det ger dem verktygen de behöver för att hjälpa sig själva, och utbildar barnmorskor för att minska mödradödligheten. Allt arbete i Sverige sker på ideell basis med låga administrativa kostnader, och alla insamlade pengar går direkt till verksamheten i Nepal. På plats i Nepal samarbetar föreningen med tre registrerade organisationer: Child Help and Care Center, Manjushree Child Care Center och Karuna Child Care.

 

Pantbanken Sverige har engagerat sig sedan 2014

Varje år sedan 2014 skänker Pantbanken Sverige de pengar som annars skulle ha gått till julklappar för våra anställda, till Föreningen för Gatubarn i Nepal. Vi skickar också två volontärer från vår personal till Katmandu för att bidra på plats. På grund av Covid-19 har vi inte kunnat resa dit under åren 2020-2023, men vi har under den tiden fortsatt att stödja föreningen ekonomiskt. Vi är glada att under 2024 kunna återuppta volontärresorna igen.

Vårt samarbete med föreningen tog en ny vändning 2016, i samband med Pantbankens 150-årsjubileum. Då skänkte vi 150 getter till behövande familjer och kvinnor i fyra olika byar. Getterna har sedan dess bidragit till att förbättra levnadsvillkoren i dessa byar, exempelvis genom att inkomsterna från getförsäljningen har möjliggjort tomatodling och kycklingfarmar.

Vi på Pantbanken kan intyga att varje insamlad krona går direkt till barnen, och våra medarbetare som har besökt Nepal har sett med egna ögon hur vårt bidrag gör skillnad. Vi tackar dig som kund hos Pantbanken för att du gör det möjligt för oss att stödja Gatubarn i Nepal.


2 volontärer från personalen

Under de volontärsresorna av våra utvalda i personaleln, har vi följt upp getprojektet i de olika byarna. I byn Khari har förtjänsten från getterna gett lett till tomatodling som i sin tur let ttill en kycklingfarm med 250 kycklingar. Även kycklingfarmen har gett byn möjlighet att införskaffa en fler djur. Hela byn är engagerad i projektet som nu givit förrsörjning till långt fler än vi kunnat ana.
Läs mer om den senaste resan två av våra kollegor 2019
 

Vill du också bli medlem i Föreningen, och ge barnen en tryggare framtid, läs mer på föreningens hemsida. www.gatubarnnepal.net