Pantbanken_varderlig_ovarderlig_staty.jpg

Alltid fri värdering. 

På Pantbanken Sverige har vi värderat och belånat värdeföremål sedan 1866. Genom åren har vi sett det mesta som man kan tänka sig. Från klockor och konstverk till annorlunda antikviteter och August Strindbergs hela bohag. Har du något där hemma som du undrar vad det kan vara värt? Välkommen till oss för en fri värdering!

Så här går en värdering till:

K0m till våra kontor

1. Kom till oss.

Du tar med dig det du vill värdera till ett av våra kontor.

Fri värdering

2. Fri värdering.

En värderare undersöker och värderar ditt föremål.

Det här erbjuder vi

3. Vad kan vi erbjuda? 

Du får ett låneerbjudande på upp till 80% av andrahandsvärdet.

Pengar direkt

4. Du får pengarna direkt.

Väljer du att låna så får du pengarna direkt.

Låna på våra kontor

Trygga värderingar

Möt våra experter.


Alla våra värderare har breda kunskaper och kan hjälpa dig att sätta ett pris på nästan vad som helst. Som smycken, klockor, instrument, antikviteter, båtar och allt möjligt.

Varför värdera hos Pantbanken?

Pantbanken, värderare Sophia

Vi ger dig svar direkt.

Våra värderare ger dig en säker och snabb värdering. I de allra flesta fall tar det bara någon minut att värdera ditt föremål. Hitta ditt närmaste kontor.

Du får ett låneerbjudande

Du får ett låneerbjudande.

I samband med din värdering får du ett erbjudande om ett lån. Accepterar du erbjudandet så får du pengarna direkt. Låna på Pantbanken.

Värdera hos Pantbanken, svar direkt

Lär dig mer om ditt föremål.

Vi tyder stämplar, signaturer och andra kännetecken. Kanske finns det en spännande bakgrundshistoria du ännu inte känner till? Mer om oss.

Så här ser du om klockan är äkta eller falsk.

Här berättar vår egen Martin, som är en av Sveriges främsta klockexperter, vad man ska tittar på när man är osäker på klockans äkthet.

Vanliga frågor och svar.

Har du frågor om att värdera på Pantbanken? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte just din fråga är du alltid välkommen att ringa till oss eller komma in på något av våra kontor så hjälper vi dig.

Alla våra Pantbanker erbjuder fri värdering av dina värdeföremål. Oavsett om du lämnar in det hos oss eller bara vill veta värdet, så kostar det ingenting att få ett muntligt utlåtande om belåningsvärdet, hos Pantbanken.

Vill du bara ha en ungefärlig värdering av dina föremål går det bra att maila bilder och beskrivning, eller ringa till något av våra kontor.

Vid större föremål rekommenderar vi dig att ringa kontoret innan, för att försäkra dig om att det är något vi kan belåna.

Ett föremåls värde styrs av flera olika faktorer som material, ålder, skick, tillverkare och efterfrågan på marknaden just nu.

Är föremålet i ädelmetall så är det världsmarknadspriset på metallen som är den viktigaste faktorn, och skicket spelar inte lika stor roll.

Är det en glasvas formgiven av en känd konstnär så har skicket stor betydelse. Även märkning och antal upplagor kan ha betydelse för priset. Har vasen gjorts i limiterad upplaga är den ofta mer värdefull än om ingår i en massupplaga.

Ett belåningsvärde styrs av ett tänkt andrahandsvärde, med andra ord vad föremålet kan tänkas säljas för på auktion.

Vill du veta vad just din vara är värd - välkommen till någon av våra butiker för en fri värdering!

Varje värdering som görs på Pantbanken är individuell. Väljer du att lämna in din vara är självklart lånebeloppet samma under hela låneperioden. Vill du belåna samma varan igen vid ett senare tillfälle så är det inte säkert att belåningsvärdet är samma belopp. Faktorer som världsmarknadspriset på guld, ändrad efterfrågan på marknaden eller förändrat skick på föremålet kan också förändra belåningsvärdet. Pantbanken gör en ny värdering varje gång ett föremål lämnas in för att du som kund ska få ett aktuell belåningsvärde.

Har du gjort en värdering på ett föremål utan att lämna in det så gäller värderingen bara den dagen, om inget annat avtalats med värderaren på Pantbanken.