Sälja guld och andra varor

Vi kan sälja guld, klockor, märkesväskor och andra föremål åt dig.

Enligt Pantbankslagen får vi inte köpa in saker direkt från våra kunder. Men då du som lånekund kan lämna in saker utan krav att hämta tillbaka det blir resultatet detsamma. Du får pengar direkt och du behöver inte betala tillbaka om du inte vill ha tillbaka föremålet. Ditt föremål ligger på Pantbanken under låneperioden så ångrar du dig kan du inom förfallotiden köpa tillbaka ditt föremål. Har du inte hämtat tillbaka ditt föremål vid låneperiodens slut säljer vi varan åt dig på auktion. Skulle ditt föremål säljas för mer än låneskuld och försäljningsavgifter så går överskottet till dig. Blir det däremot ett underskott så står vi för det. Du kan aldrig bli återbetalningsskyldig när du lånar på Pantbanken. 

Så här säljer du:

Fri värdering

1. Fri värdering.

En värderare undersöker och värderar ditt föremål.

Vad erbjuder vi?

2. Vad kan vi erbjuda? 

Du får ett låneerbjudande på upp till 80% av andrahandsvärdet.

Pengar direkt

3. Pengarna direkt.

Väljer du att låna så får du pengarna direkt. Det finns inga krav att hämta tillbaka ditt föremål och betala tillbaka pengarna.

Vi säljer din vara

4. Vi säljer din vara.

Vill du inte ha tillbaka ditt föremål säljer vi det åt dig när lånetiden är slut. Eventuellt överskott går till dig.

När du vill sälja genom Pantbanken Sverige

Fri värdering

Alltid fri värdering.

Funderar du på att sälja något? Kom till något av våra kontor så får du alltid en fri värdering av ditt föremål. 

Från gitarr till traktor

Du kan alltid ångra dig.

Då vi behåller din vara under hela lånetiden kan du när som helst ångra dig och lösa ut din vara eller förlänga ditt lån.

Överskottet går till dig

Överskottet går till dig.

Om din vara säljs på auktion för mer än låneskulden så går överskottet till dig. 

Vanliga frågor och svar.

Har du frågor om att sälja genom Pantbanken? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Hittar du inte just din fråga är du alltid välkommen att ringa till oss eller komma in på något av våra kontor så hjälper vi dig.

Vi tar emot allt med ett andrahandsvärde som går att sälja på en pantauktion.

Det vanligaste föremålen vi får in är guld och smycken, men vi tar också emot traktorer, förstärkare, Lisa Larson-figuriner, silverbestick, elcyklar och allt däremellan.

En Pantbank belånar föremålen, men det är ett lån utan skyldigheter om återbetalning då du lämnar in en pant för lånet. Du får pengarna direkt när du lämnar in föremålet. Vill du inte ha tillbaka det så betalar du inte tillbaka pengarna. Lånet säljs då på pantauktion efter att det ha förfallit. Skulle varan säljas för mer än låneskuld och försäljningsavgifter så tillfaller det överskottet dig som kund. Det finns med andra ord chans till mer pengar efter försäljningen, och du kan aldrig bli återbetalningsskyldig.

Ett smart sätt att sälja sådant du inte längre har glädje av men som kan glädja någon annan.

Du kan ångra dig och hämta tillbaka din vara inom lånetiden. Det du lämnar in läggs upp som ett lån vare sig du vill ha tillbaka det eller inte. Lånet är utan skyldigheter så du behöver inte betala tillbaka om du inte vill ha tillbaka föremålet. Ångrar du dig däremot under låneperioden så kan du alltid hämta tillbaka ditt föremål. Du betalar då tillbaka lånebelopp, ränta och avgifter för den tid som det legat hos oss. Vi skickar ut en påminnelse när lånet har förfallit till alla kunder, om när sista dagen att betala är för att hämta tillbaka sina saker.

Vi säljer varan åt lånekunden räkning på auktion. Pantbanken behöver få tillbaka låneskulden och försäljningsavgifter. Skulle varan säljas för mer så tillfaller överskottet dig som lånekund. Det finns med andra ord chans till mer pengar efter försäljningen. Skulle däremot varan säljas för mindre pengar så står Pantbanken för mellanskillnaden. Du som lånekund blir aldrig återbetalningsskyldig.

Om du inte vill ha tillbaka ditt föremål så säljer vi det åt sig på pantauktion. Skulle varan säljas för mindre än vad du lånat så står Pantbanken står för mellanskillnaden. Du som lånekund kan aldrig bli återbetalningsskyldig.

Enligt pantbankslagen får vi inte köpa guld. Men eftersom du inte behöver lösa ditt lån om du inte vill, så kan du ändå sälja guld genom oss. Som alltid på Pantbanken så får du pengarna direkt och skulle du ändra dig fram till att lånets förfallodag och de två tillkommande respitmånaderna. Om du inte löser eller förlänger ditt lån under den perioden så kommer vi att sälja ditt guld på auktion.