older_1000x863.jpg

Vi hjälper dig genom hela affären.

När du säljer genom pantbanken så lägger du i praktiken ett lån som du inte löser ut. Eftersom din vara är vår säkerhet kan du aldrig bli återbetalningsskyldig. Däremot kan du ändra dig under hela lånetiden och lösa ut ditt föremål. Efter 6 månader säljer vi ditt föremål på auktion. Säljs det för mer än din låneskuld och vår försäljningsavgift så går överskottet till dig.

Så går det till.

house-sharp-light_1.svg

1. Fri värdering

En värderare undersöker och värderar ditt föremål

scale-balanced-light-fa.svg

2. Vad kan vi erbjuda?

Du får ett låneerbjudande på upp till 80% av andrahandsvärdet

sack-dollar-light-moneybag.svg

3. Pengarna direkt

Du får pengarna direkt. Det finns inga krav att hämta tillbaka ditt föremål och betala tillbaka pengarna

hand-holding-circle-dollar-light-fa.svg

4. Vi säljer din vara

Vill du inte ha tillbaka ditt föremål säljer vi det åt dig när lånetiden är slut. Eventuellt överskott går till dig

Värdepåse bild_1080x1080.jpg

Sälj hemifrån.
Beställ en värdepåse.

Försäkrad upp till 100 000 kr

Fraktfritt

Fri värdering

Kostnadsfri retur

Beställ värdepåse
Väljer du att låna betalar vi ut pengarna direkt.
Guldpriser bild.jpg

Rekordhögt guldpris.

24K
21K
18K
14K

Vi erbjuder dig ifrån

610

kr/g

530

kr/g

450

kr/g

350

kr/g
Läs mer

Låna i butik eller online. Pengar direkt.

Till startsidan

Vi betalar från:

Guld
24K 610 kr/g
23K 580 kr/g
22K 560 kr/g
21K 530 kr/g
18K 450 kr/g
14K 350 kr/g
Silver
999/1000 7,00 kr/g
925/1000 5,50 kr/g
830/1000 5,00 kr/g
Platina
950/1000 200 kr/g

Frågor och svar.

Allt du behöver veta om hur du värderar, pantar eller handlar hos oss.

Vi tar emot allt med ett andrahandsvärde som går att sälja på en pantauktion.

Det vanligaste föremålen vi får in är guld och smycken, men vi tar också emot traktorer, förstärkare, Lisa Larson-figuriner, silverbestick, elcyklar och allt däremellan.

En Pantbank belånar föremålen, men det är ett lån utan skyldigheter om återbetalning då du lämnar in en pant för lånet. Du får pengarna direkt när du lämnar in föremålet. Vill du inte ha tillbaka det så betalar du inte tillbaka pengarna. Lånet säljs då på pantauktion efter att det ha förfallit. Skulle varan säljas för mer än låneskuld och försäljningsavgifter så tillfaller det överskottet dig som kund. Det finns med andra ord chans till mer pengar efter försäljningen, och du kan aldrig bli återbetalningsskyldig.

Ett smart sätt att sälja sådant du inte längre har glädje av men som kan glädja någon annan.

Du kan ångra dig och hämta tillbaka din vara inom lånetiden. Det du lämnar in läggs upp som ett lån vare sig du vill ha tillbaka det eller inte. Lånet är utan skyldigheter så du behöver inte betala tillbaka om du inte vill ha tillbaka föremålet. Ångrar du dig däremot under låneperioden så kan du alltid hämta tillbaka ditt föremål. Du betalar då tillbaka lånebelopp, ränta och avgifter för den tid som det legat hos oss. Vi skickar ut en påminnelse när lånet har förfallit till alla kunder, om när sista dagen att betala är för att hämta tillbaka sina saker.

Vi säljer varan åt lånekunden räkning på auktion. Pantbanken behöver få tillbaka låneskulden och försäljningsavgifter. Skulle varan säljas för mer så tillfaller överskottet dig som lånekund. Det finns med andra ord chans till mer pengar efter försäljningen. Skulle däremot varan säljas för mindre pengar så står Pantbanken för mellanskillnaden. Du som lånekund blir aldrig återbetalningsskyldig.

Om du inte vill ha tillbaka ditt föremål så säljer vi det åt sig på pantauktion. Skulle varan säljas för mindre än vad du lånat så står Pantbanken står för mellanskillnaden. Du som lånekund kan aldrig bli återbetalningsskyldig.

Enligt pantbankslagen får vi inte köpa guld. Men eftersom du inte behöver lösa ditt lån om du inte vill, så kan du ändå sälja guld genom oss. Som alltid på Pantbanken så får du pengarna direkt och skulle du ändra dig fram till att lånets förfallodag och de två tillkommande respitmånaderna. Om du inte löser eller förlänger ditt lån under den perioden så kommer vi att sälja ditt guld på auktion.

Sälj genom Pantbanken.