D5pm_27_9_18_Tumkot_Ngudup_Zangmo_01.jpg

Pantbanken gör vardagen enklare och tryggare genom Föreningen för Gatubarn i Nepal

Sedan 2014 stöder vi den ideella föreningen; Föreningen för Gatubarn i Nepal. Dem bedriver idag två barnhem som koncentrerar sig på att hjälpa flickor som är eller ligger i riskzonen för att bli gatubarn. Även utbildning är ett prioriterat område för föreningen - att gå i skolan och utbilda sig ger människor verktygen för att hjälpa sig själva.

Pantbanken skänker varje jul pengar som annars hade gått till julklappar till anställda. Utöver att hjälpa till ekonomisk skickar även Pantbanken årligen två volontärer ur personalen till Katmandu, för att hjälpa till på plats.

2 volontärer och 150 getter
Vårt samarbete med Föreningen för Gatubarn i Nepal utvecklades ytterligare under 2017. I april åkte tre från av våra medarbetare till Nepal för att hjälpa till att dela ut de getter vi skänkt i samband med bolagets 150-årsjubileeum. Getterna delades ut till behövande familjer och kvinnor i fyra olika byar, alla noga utvalda av Eva, grundaren av Föreningen för Gatubarn i Nepal. Volontärsresorna under 2018 och 2019 har vi följt upp getprojektet i de olika byarna. I byn Khari har förtjänsten från getterna gett lett till tomatodling som i sin tur let ttill en kycklingfarm med 250 kycklingar. Även kycklingfarmen har gett byn möjlighet att införskaffa en fler djur. Hela byn är engagerad i projektet som nu givit förrsörjning till långt fler än vi kunnat ana.

Oavkortat till det behövande
Då föreningen för gatubarn i Nepal är en ideell föreningen så går varenda insamlad krona direkt till barnen. 
Det kan vi intyga, och i synnerhet våra medarbetare som med egna ögon har sett hur viktiga bidragen är och att hjälpen gör skillnad. Det gör att vårt stöd till föreningen känns om ännu viktigare att upprätthålla. I höst kommer återigen två från vår personal åka till Katmandu för att hjälpa till på barnhemmen och följa upp getterna i byarna.

Stort tack för att du som kund hos Pantbanken Sverige gör vårt stöd till Gatubarn i Nepal möjligt! Vill du också bli medlem i Föreningen, och ge barnen en tryggare framtid, läs mer på föreningens hemsida.
www.gatubarnnepal.net