150 års arbete av att göra vardagen enklare och tryggare

Vi tycker det är kul att hjälpa till och det märks. Idag arbetar vi med två projekt som
engagerar allt från vår styrelse till personalen på kontoren. Våra hjärtan slår just nu lite extra för vårt projekt i Nepal, och du kommer snart förstå varför.

Föreningen för gatubarn i Nepal

Sedan 2014 stöder vi Föreningen för Gatubarn i Nepal. De har idag två hem för barn i
Katmandu. Barnhemmen koncentrerar sig på att hjälpa flickor som är eller ligger i riskzonen för att bli gatubarn. Utöver att pantbanken hjälper till ekonomiskt, åker även två volontärer ur vår personal varje år till Katmandu för att hjälpa till på plats. På årets resa fick våra volontärer bland annat hjälpa till med mat- och vattentransporter till slumområdena, läxläsning med barnen på hemmen och så självklart massvis med lek. Läs mer om föreningen och hur du enkelt blir medlem, för att bidra till en tryggare framtid för barnen: www.gatubarnnepal.net

Oavkortat till det behövande

Pengarna som skänks genom föreningen går oavkortat till de behövande, det kan våra volontärer intyga efter att ha varit i Katmandu. De har sett verksamheten med egna ögon, och vet därför att alla utgifter redovisas noggrant. Pantbanken jobbar nära och kontinuerligt med Eva Holmberg Tedert och Neth Lay, de två grundarna till barnhemmen och de verkliga hjältarna.

150 getter från Pantbanken Sverige till Nepal

I och med att Pantbanken Sveriges fyller 150 år, skänker vi pengar genom föreningen för att köpa 150 getter att dela ut 25 familjer. Vi har låtit Eva bestämma vart, då hon rör sig runt om hela Nepal och vet vart behovet är störst. De kommer därmed lämnas till familjer i Dhading, Rathankot och Humla på den nepalesiska landsbygden. Vi hoppas getterna kommer skapa bättre förutsättningar för familjerna att försörja sig, och kunna ge sina barn skolgång och en ljusare framtid. Helt enkelt göra livet lite enklare och tryggare.

  1. Här loggar du in!

    pantbanken.se har fått nytt utseende.
    Här loggar du in till våra olika tjänster.

SwedishSwedish FinnishFinnish
EnglishEnglish FarsiFarsi
FrenchFrench ArabicArabic
SpanishSpanish ThaiThai