Belånat och sålt saker och ting sedan 1866.

Vi har värderat, belånat och sålt föremål sedan 1866.

Pantbanken Sverige är Sveriges största pantbank. I 157 år har vi erbjudit trygga lån till människor med personliga ägodelar som säkerhet. Från klockor och konstverk till annorlunda antikviteter och August Strindbergs hela bohag. Har du något där hemma som du undrar vad det kan vara värt? Då ska du komma in till oss. Vi ger dig alltid en fri värdering.

pantbanken_var_historia.jpg

Hur allt började.

Vår historia börjar redan i mitten av 1800-talet när bondesonen Johan Alfred Jansson lämnade Östergötland och reste till Stockholm för att bli skomakare. När han öppnade sitt eget skomakeri 1866 startade han även en liten sidoverksamhet bakom ett draperi. Den lilla sidoverksamheten kallar vi idag för Pantbanken Sverige.

pantbanken_jobba_hos_oss.jpg

Jobba hos oss?

Har du ett stort intresse för t.ex. antikviteter, möbler, fordon eller konst? Är du dessutom intresserad av att möta människor? Då skulle du förmodligen trivas bra hos oss på Pantbanken! Här kan du se vilka tjänster vi söker just nu.

Pantbanken_TV_50_50.jpeg

Pantbanken TV

Nu finns 5e säsongen av Pantbanken TV tillgänglig. Våra värderingsexperter är tillbaka för att lära dig mer om värdeföremål. Sophia går genom skillnaden på äkta och syntetisk diamant. Peter berättar hur guld bildas och vi får veta vilka märkesväskor som trendar just nu. Läs mer och se de senaste avsnitten eller varför inte se om de gamla säsongerna.