Bhaktapur.jpg

På plats i Nepal: Vår resa med Föreningen för Gatubarn i Nepal

Våra kollegor har haft möjlighet att resa till Nepal som en del av vårt välgörenhetsprojekt, där vi stödjer den ideella föreningen för Gatubarn i Nepal.

Under resan besökte de olika platser och mötte människor som är engagerade i föreningen, inklusive fadderbarn och andra som har fått hjälp av Föreningen för Gatubarn.

De besökte bland annat Manjushree barnhem, där de träffade Dolma, en Montessoripedagog och föreståndare för barnhemmet, samt Saabi, en ung kvinna som utbildar sig till socialarbetare och som delvis har vuxit upp på Manjushree. De besökte också Chorri, ett skyddat boende för kvinnor som Föreningen stöder, och fick höra vittnesbörd om hur kvinnorna räddats från svåra situationer och fått en ny chans i livet.

Under resan fick de även uppleva den lokala kulturen, bland annat genom att besöka ett hinduiskt tempelområde och en begravningsplats, samt genom att delta i firandet av en lokal kvinnas 65-årsdag. De hade även möjlighet att utforska den vackra naturen i Nepal, inklusive en promenad upp till ett kloster och en utsikt över Himalaya.

Genom att stödja Föreningen bidrar vi till att förbättra livet för gatubarn och andra utsatta grupper i Nepal, och vår resa har gett oss en unik inblick i det viktiga arbete som föreningen gör på plats. Vi är tacksamma för möjligheten att vara en del av detta projekt och ser fram emot att fortsätta vårt stöd till FGBN och de människor de hjälper.

Så här säger vår kollega Sonja om resan - "Vi fick höra fina vittnesbörd om hur de räddats undan sina förfärliga belägenheter och kunnat börja på nya berättelser mot ljusare framtid och det var fint att få höra om hur självförtroende byggs upp i de barn som inte anses vara värda någonting"