pantbanken_om_oss.jpg

Pantbanken söker ny ekonomichef

Pantbanken Sverige lämnar lån till privatpersoner mot lös egendom. I över 150 år har Pantbanken erbjudit trygga lån till människor med personliga ägodelar som säkerhet. Genom åren har vi sett det mesta som man tänka sig. Från klockor och konstverk till annorlunda antikviteter och August Strindbergs hela bohag. Företaget grundades 1866 och är det snabbast växande Pantlåneföretaget i Sverige med 19 pantbanker runt om i Sverige och 3 i Finland samt 4 digitala plattformar som sysslar med auktioner och ädelmetallinköp. 

Lockas av du av att komma till ett stabilt och anrikt bolag. Vill du i rollen som Ekonomichef vara med och omsätta idéer till verklighet och affär. Trivs du med att arbeta verksamhetsnära och stötta vd och övriga affärschefer? Då ska just du söka tjänsten Ekonomichef på Pantbanken Sverige!

Detta söker vi

Till Pantbanken Sverige söker vi nu en Ekonomichef med ett stort intresse för verksamheten! Rollen som Ekonomichef innebär ett helhetsansvar för ekonomin för Pantbanken Sverige. Avdelningen som består av 5 personer ansvarar bl a för redovisning, konsolidering, moms- och skatt, rapportering, bokslut, och årsredovisning. Som Ekonomichef ansvarar du för att leda, fördela och utveckla teamets arbete och ansvar. I rollen kommer du även arbeta med ekonomisk uppföljning och analys, förvärv och vara drivande i det pågående systemarbetet.

Vi söker dig som är en naturlig ledare och som har en gedigen grundkompetens inom redovisning men som vill vara med och bidra mer verksamhetsnära på ett stabilt bolag med fortsatta utvecklingsplaner. Du kommer rapportera till bolagets vd och kommer att sitta i ledningsgruppen. Du kommer arbeta på Pantbanken Sveriges huvudkontor på Östermalm, Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som Ekonomichef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut.
 • Årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
 • Budget- och prognosarbete
 • Förvärv
 • Stötta vd och med ekonomiska analyser och relevanta beslutsunderlag
 • Ledningsgruppsarbete
 • Ta fram analyser och presentationsmaterial till ledning och styrelse
 • Effektiviseringar och utveckling av processer och rutiner
 • Personalansvar för fyra medarbetare
 • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi. Troligen arbetar du idag som Ekonomichef eller som Financial Controller. Då rollen innefattar personalansvar så tror vi att du tidigare har haft en chefsroll men du kan likväl ha tillskansat dig ledarerfarenhet från något annat sammanhang. Vidare är det viktigt att du har ett systemintresse och att du vill arbeta verksamhetsnära.

Du som person

För att lyckas i rollen som Ekonomichef är det viktigt att du är en person som är lyhörd och bra på att ta olika typer av människor. Då du har ett personalansvar för fyra personer är det även viktigt att du är bra på att samarbeta och att du är en bra ledare. Vidare är du noggrann och ditt arbete representeras av hög kvalitet. Du är även en utförare som är drivande och ser till att saker blir gjorda. Då du kommer arbeta nära VD är det viktigt att du kan se helheten och att du har ett intresse för verksamheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Pantbanken Sverige med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

 

För övriga frågor kring anställning, kontakta personalchef Dick Schavon