finguld_bilder_webb_181116_4.jpg

Gamla kunder är lika mycket vinnare när guldpriset ökar

Både nya som gamla kunder är vinnare när guldpriset ökar. Då Pantbanken alltid betalar ut överskott om lånet säljs för mer än låneskulden, finns det god chans till mer pengar för de kunder som lämnat in guld för 6-8månader sedan.

En fördel som många inte känner till är att Pantbanken alltid betalar ut överskott till lånkunden, om lånet säljs för mer än låneskulden. En av världens äldsta låneformer, med regleringar från Pantbankslagen, gör att lånekunden aldrig kan hamna i skuldfälla utan i bästa fall få ut mer pengar. 

I och med det ökade guldpriset är inte bara dagens kunder vinnare. Guldet står högre än på flera år, vilket gör att du nu kan låna flera hundra kronor per gram för sitt guld. Men även de kunder som lämnade in guldföremål för 6-8månader sedan är lika mycket vinnare vid stigande guldpris. Guldet säljs till dagens guldpriser, som är högre än inlåningspriset. Vi räknar med att betala ut dubbelt så mycket överskott nu som i fjol. Det har uppmärksammats i flera tidningar, läs mer i bland annat Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/pantbankens-kunder-vinnare-pa-guldpris?fbclid=IwAR2ZjDmR3lZy50Avfg_d49f2Gf2kcBN3ylnp06a76vsDk0J_xVJdScUGGNM

 

Skapad 2020-07-03

Tillbaka till nyheter