Auktion.jpg

Över tusen föremål till auktion varje vecka

Att handla smycken och föremål second hand har många fördelar inte minst den minimala miljöpåverkan och den tilltalande prislappen.

Redan sedan starten 1866 så har vi sålt förfallna panter på auktion. En gammal låneform, reglerad av pantbankslagen är en trygg affär för både lånekunden och köparkunden.
Vill lånekunden inte hämta tillbaka sitt föremål så säljer vi föremålen på auktion efter att lånet förfallit. Lånekunden blir inte återbetalningsskyldig och Pantbanken säljer föremålet åt kundens räkning. Det gör att överskott vid försäljning tillfaller lånekunden. Blir det hög budgivning på en auktionsvara så gynnas alltså lånekunden av det. 

På våra auktioner är det en härlig blandning av smycken, antika föremål, saker som längre inte går att köpa nytt, föremål som inte finns i alla andra hem och smycken som inte är massproducerade. 

Återbruk har många fördelar. Saker får nytt liv istället för att slängas och de påverkar inte miljön som utvinning av guld och nyproducering av föremål gör. Andrahandspriser ger en också mer för pengarna. 
Då sakerna inte är nytillverkade är inga tillverkningskostander inräknade i priset. Besök våra auktioner för att hitta ditt nya föremål eller smycke.

Skapad 2020-07-31

Tillbaka till nyheter