Lånekontoret.jpg

Pantbanken Sverige förvärvar Lånekontoret, Norges enda pantbank

Vi är otroligt glada att vi sedan 23 juni finns representerade även i Norge. Lånekontoret i Oslo har varit aktiv sedan 1888 och är idag Norges enda pantbank.

Lånerörelsen har funnits sedan 1888 och har genom åren ägts av en rad storbanker, där senaste ägare var Nordea Finans. I början av 1900-talet fanns ett tiotal pantbanker runtom i Norge men sedan många år tillbaka är Lånekontoret det enda aktiva pantbankskontoret. Genom förvärvet hoppas vi att människor i Norge ska kunna fortsätta att låna på egna föremål i minst 130 år till. 

Affärsidén och låneformen är likt den i Sverige och Finland. Du som kund lånar på lös egendom med andrahandsvärde. Låneformen är en av världens äldsta och unik på sitt sätt då kunden aldrig riskerar att hamna i skuldfälla. Räntan i Norge är 3-3,25% per månad och låneperioden är också fyra månader. Snittlånet är något högre i Norge, 10 000kr mot Sveriges snittlån på 7000kr.

Lånekontoret håller som Sverige och Finland också webbauktioner av förfallna panter. Besök Lånekontoret för att ta del av deras auktioner.

Skapad 2021-08-25

Tillbaka till nyheter