Diamant-Pantbanken.jpg

Spektakulära smycken till auktion

Även om Pantbanken ofta värderar och belånar diamanter, så är sällan vi säljer diamantringar av liknande kaliber. 4,4carat i äldre slipning.

I vitguldskenan sitter en helinfattad diamant på cirka 4,40 carat av äldre slipning. Vi bad Sophia Åkerlund, gemmolog och ansvarig för High end Jewllery på Pantbanken att berätta lite om ringen.

Vad är det som gör denna ring så speciell?

-  Så stora diamanter som denna på över 4,00 carat, som dessutom är i god kvalité har blir ofta omslipade till en modern briljantslipning. Detta för att den moderna briljatslipninge historiskt sett har varit dyrare. Det gör att större gammalslipade diamanter är ovanligare att se idag. Den här diamanten är dessutom av god kvalité, med en fin färg och lite inneslutningar, vilket gör den än mer spännande. 

Det är inte den största vi sett, men klart den av de största enstensringarna som sålts på auktion på Pantbanken, säger Sophia.

Denna magnefika diamantring säljs på auktion genom pantbankskontoret Skapa Fridhemsplan i Stockholm. Läs mer om ringen här. Vill du se ringen innan auktionen klubbas går det bra besöka Skapa Fridhemsplan för visning. Här hittar du kontorets adress och öpppettider. Det går även bra att kontakta säljande kontoret för mer information om du inte har möjlighet att fysiskt besöka kontoret.

Skapad 2021-12-16

Tillbaka till nyheter