Pantbanken Östermalm.jpg

21 kontor från Malmö till Umeå och en digital pantbank.

Allt började 1866 i en skomakarlokal på Storgatan 8, i Stockholm. Idag är vi Sveriges största pantbanksföretag med 21 kontor runtom i landet och en digital pantbank.

Inte kunde J.A. Jansson, skomakaren från Östergötland, tro att sidosysslan i hans skomakarlokal, skulle växa för att bli Sveriges största pantbanksföretag. Idag finns vi på 13 orter runtom i landet med 21 fysiska butiker och en pantbank online.

Pantbanken Sverige blir i år 155år gammalt. Men faktum är att panta är en av världens äldsta låneform, och är fortfarande idag är ett vanligt sätt att låna pengar på världen över.

Vad är det som gör att affärsidén håller över tid när så mycket annat i samhället ändrats? Och hur kan det förfarandet se ungerfär likadan ut i Sverige som i Hong Kong, USA och England?

Vi tror att det är den enkla idén att du lånar av dig själv. Du lånar inte på framtida inkomster utan något som du faktiskt redan äger. Du kan heller aldrig hamna i skuldfälla. En pantbank belånar värdeföremål och inte personen som lånar. Vi har över 155års erfarenhet av värdering och belåning av värdeföremål. Hos oss på Pantbanken kan du låna på värdeföremål tryggt och säkert. 

Välkommen till något av våra kontor för en fri värdering.

Skapad 2021-02-10

Tillbaka till nyheter